Hyppää pääsisältöön

Mukava kuin Fleece, pitävä kuin Foxshell ja lisäksi ekologinen – näin syntyi Foxshell M Knit Eco

Foxan Foxshell-tuoteperhe on kasvanut uudella tulokkaalla. Foxshell M Knit Eco on ominaisuuksiltaan muiden Foxshell-kankaiden kaltainen, mutta sen pinta on pehmeän ja miellyttävän tuntuista neulosta. Muissa Foxshell-kankaissa pinta on kudottua kangasta.

– Uusi Foxshell M Knit Eko sai alkunsa asiakkaan tarpeesta ja oikeastaan ensin vain tiedustelusta, että onko meillä jotain tämän tapaista. Asiakkaan kuvailujen perusteella ymmärsimme, että jotain Foxshellin tapaisesta on kysymys, mutta pehmeämmällä pinnalla, kertoo Foxan tuotekehityksestä vastaava Heli Sukki.

Kangas sopii hyvin työvaatekäyttöön, erityisesti tilanteisiin, joissa ollaan välillä ulkona ja välillä sisällä. Esimerkiksi kuorma-autonkuljettajat tarvitsevat lämpimän ja tuulenpitävän vaatetuksen, mutta vaate ei saa olla liian kankea tai paksu.

– Kankaan mukavuus tulee pehmeästä neuloksesta. Kangaskerrosten välissä on kuitenkin tuulta pitävä kalvo ja myös päälipinta on käsitelty vettähylkiväksi, Sukki kuvailee.Tuotekehitystä rinnakkain asiakkaan kanssaFoxassa lähdettiin kehittämään asiakkaan toivomaa kangasta. Tuotekehitystä tehtiin rintarinnan asiakkaan kanssa ja edettiin sitä mukaan, kun asiakkaan omat ajatukset vahvistuivat.

– Löysimme valikoimastamme näytteitä neulospintaisesta kankaasta. Siitä lähdimme etenemään. Asiakkaalla oli alusta asti toive myös siitä, että kangas valmistettaisiin kierrätysmateriaalista, Heli Sukki kertoo.

Asiakkaalle on valmistettu kangasta neljässä värissä: kaksi huomioväriä sekä tummanharmaa ja tummansininen.

– Sinisessä ja harmaassa on puolet kierrätysmateriaalia, huomiovärikankaat on tehty kokonaan kierrätetystä kuidusta.

Foxshell M Knit Ekoa on myynnissä tilauksesta kaikille asiakkaille. Ainoastaan tietyt väriyhdistelmät on lukittu asiakkaalle, jonka tarpeisiin kangas alun perin kehitettiin.Käyttötarkoitus ratkaiseeTuotekehitysprosessi lähteen aina asiakkaan tarpeesta. Mitä paremmin asiakas osaa kankaan käyttötarkoituksen ja sille halutut ominaisuudet kuvailla, sitä nopeammin päästään haluttuun lopputulokseen.

– Jos lopullinen tuote halutaan sertifioida, siitäkin olisi hyvä tietää heti projektin alussa. Tyypillinen kankaan sertifiointiin liittyvä esikäsittely on esimerkiksi teollisen- tai kotipesun kesto. Sertifikaateissa myös asetetaan vaatimuksia tuotteen ominaisuuksille ja arvoille, kuten värinkestoille tai lujuuksille.

Heli Sukki vahvistaa, että varta vasten asiakkaalle kustomoituja kankaita tehdään enenevässä määrin.

– Asiakkaat, kuten työvaatevalmistajat haluavat tuoda markkinoille uudenlaisia tuotteita ja siihen he tarvitsevat myös uudenlaisia kankaita.– Luonnollisesti myös hinta on uuden kankaan kehitystyössä suurennuslasin alla. Kankaan pitää olla kilpailukyinen ja asiakkaalle kannattava. Siksi käymme keskustelua myös siitä, kuinka paljon esimerkiksi ekologisuudesta asiakas on valmis maksamaan.>> Lue lisää tuotekehitystyöstämme https://foxa.fi/uutiset/uusi-kangas-syntyy-yhteistyossa-asiakkaan-kanssa