Hyppää pääsisältöön

Laadusta ja laadunvalvonnasta

"Liikkeen avaaminen on helppoa, mutta sen pyörittäminen on vaikeampaa", totesi kiinalainen filosofi Kungfutse yli kaksituhatta vuotta sitten. Sama pätee kankaiden ostamiseen.

On melko helppoa ostaa kontillinen kangasta kaukomailta. Hyvälaatuisen kankaan ostaminen on jo selvästi vaikeampaa. Kokonaan toinen asia on hankkia jatkuvasti tasalaatuisia työvaatekankaita ja -neuloksia, joilla on tiukat tekniset laatuvaatimukset. Tämä toiminta vaatii luotettavat valmistuspartnerit ja lisäksi tehokkaan oman laadunvalvonnan.

Päävastuu kankaiden laadusta on aina niitä valmistavalla tehtaalla. Tästä syystä valitsemme yhteistyökumppanimme tarkkaan. Foxa on tehnyt yhteistyötä useiden luotettavien tehtaiden kanssa jo pitkään, muutamien kanssa jo toimintamme alusta alkaen. Käymme säännöllisesti tarkastamassa yhteistyökumppaneidemme tehtaiden toimintaa. Käynneillä varmistamme, että tehtaat noudattavat kankaiden valmistuksessa Foxan laatukäsikirjan ohjeita. Omat valvojamme Kaukoidässä varmistavat osaltaan kankaiden korkealaatuisuuden.

Testaamme kaikki valmistuneet kangaserät ennen niiden toimitusta asiakkaalle. Kankaat lähetetään vasta, kun olemme antaneet niille lähetysluvan. Kun kankaat saapuvat varastoon Forssassa, niistä otetaan lisää näytteitä testattavaksi. Näin varmistamme mahdollisimman tasalaatuiset kangastoimitukset asiakkaillemme.

Foxan tekstiililaboratorio Forssassa on yksi Pohjoismaiden moderneimmista. Laboratorion monipuolisilla koneilla voidaan testata lähes kaikki työvaatekankaille ja -neuloksille asetettavat tekniset vaatimukset. Oma laboratorio ei ole pelkästään kätevä, vaan se on myös välttämättömyys nykyisessä toimintamallissamme.

Turvataksemme tuotteidemme turvallisuuden, edellytämme kaikkien yhteistyökumppaniemme noudattavan REACH-standardin vaatimuksia. Lisäksi lähes kaikilla Foxan myymistä kankaista on myös Ökotex-sertifikaatti.