Hoppa till huvudinnehåll

Carrington fabriker

Foxa Oy är representant för Carrington Textiles Ltd:s tyger i Finland. Carrington är Europas största tillverkare av arbetskläder och cirka 50 miljoner meter tyg tillverkas på deras fabriker varje år. Bolaget exporterar till över 75 länder över hela världen. Carringtons huvudfabrik ligger i Lancashire i England, nära Manchester.

Carrington Textiles Ltd har specialiserat sig på tillverkning av tyg för arbetskläder. Bolagets mångsidiga tygurval omfattar alla slags textiler, från lätta skjorttyger till tunga, speciellt kraftiga flamskyddade tyger för svetsare. En viktig del av produktionen är de certifierade specialtygerna som har en kombination av flamskydd, synlighet, antistatiskhet och en smutsavvisande yta. Även de olika elastiska stretchtyger är en viktig del av sortimentet. Förutom tyger för arbetskläder tillverkar fabriken även många tyger som trycks med kundens eget mönster. En betydlig del av de tryckta produkterna är de olika kamouflagetryckta armétygerna.

Fabriken har åtagit sig att utveckla produkterna kontinuerligt och har även gjort omfattande investeringar i att minska sin energi- och vattenkonsumtion. Fabriken använder kvalitetssystemet ISO 9001 och miljösystemet ISO 14001 och produkterna har Ökotex-certifikat. Dessutom har Carrington Textiles Ltd fått Bluesign-certifikat som är ett globalt godkänt certifikat i fråga om miljöpåverkan, hälsa och produktion.

Foxa Oy lagrar en del av Carringtons produkter i Forssa. Du hittar dem här.

Ett lass skickas till Finland från England varje vecka och där kan vi på ett kostnadseffektivt sätt importera även små tygpartier för kunderna. Mer information om Carringtons produkter finns på bolagets webbplats