Skip to main content

Foxan Tervetekstiili-projektin satoa: monipuolinen valikoima laadukkaita terveydenhollon tekstiilejä

Foxassa toteutettiin vuoden 2018 aikana laaja tuotekehitysprojekti, jossa kartoitettiin terveydenhuollossa käytettäviä tekstiilituotteita ja kankaita sekä niitä korvaavia materiaaleja. Projektissa tunnistettiin nykyisten materiaalien kehitystarpeita ja kuultiin käyttäjien toiveita uudenlaisille materiaaleille.



Tervetekstiili-projektin tuloksena Foxalla on nyt koossa kattava ja kilpailukykyinen valikoima terveydenhuollon kankaita ja neuloksia monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Hoitohenkilökunnan vaatteissa suosittu mikrokuitukangas Klinikka C2 on saanut rinnalleen mikropolyesterikuidusta valmistettuja stretch-kankaita. Uudet antistaattiset, joustavat ja hyvin laskeutuvat kankaat lisäävät vaatteiden käyttömukavuutta ja istuvuutta. Hoitohenkikökunnan vilutakeiksi on tarjolla myös uusia materiaaleja, jotka lisäävät takkien käyttömukavuutta ja huollettavuutta miellyttävää ulkonäköä unohtamatta. Valikoimaan kuuluu myös kierrätetystä polyesteristä valmistettuja neuloksia, jotka soveltuvat mm. hoitajien t-paitojen materiaaliksi.



Potilasvaatteisiin Foxa tarjoaa neuloksia, jotka pysyvät elastaanin ansiosta pehmeinä ja mallikkaina lukuisista pesukerroista huolimatta. Uutta ovat myös potilaskäyttöön tarkoitetut kosteussuojat ohuista tyynynliinansuojista paksuihin patjansuojuksiin.



Tervetekstiili-projektissa huomioitiin myös tekstiilien ympäristönäkökulmia, etenkin materiaalien kierrätettävyyttä. Esimerkiksi leikkaussaleissa käytettävistä kertakäyttöisistä suojamateriaaleista syntyy huomattavia määriä monenlaista jätettä. Foxa tarjoaa vaihtoehdoksi vaativat standardit täyttäviä leikkaussalitekstiilejä mm. kirurgintakkeihin ja leikkausliinoiksi.



Projektissa selvitettiin myös, miten tekstiilejä ja mittausteknologiaa voidaan yhdistää. Selvitystyön tuloksena valikoimassa on nyt hopeapinnoitettu neulos, jonka avulla potilasvaate voi toimia käyttäjäystävällisenä anturina esimerkiksi sykkeen, unen laadun tai lihasten toiminnan mittaamisessa.



Foxa kehittää edelleen terveydenhuollon tekstiilien mallistoa asiakkaiden toiveiden ja heiltä saatujen käyttökokemusten mukaan. Valikoiman kehitystyöstä vastaa tuotepäällikkö Heli Sukki.



Kysy lisää Foxasta!



Heli Sukki

Tuotekehitys, myynti, smart-textiles

+358 50 433 5727

heli@foxa.fi