Hoppa till huvudinnehåll

Ripstop-strukturen förbättrar skalplaggens hållbarhet

Med Action Ripstop får man funktionella toppegenskaper för arbetsklädstyger.



Tygnyheten Action Ripstop som Foxa har tagit fram, är vävd med ripstop-struktur som ökar tygets hållbarhet betydligt. Tyget passar särskilt väl för bl.a. skalplagg och -jackor. Action Ripstop har en kvadratstorlek på 3,5 x 3,5 mm som ger tyget ett skrovligt och intressant utseende.



Till egenskaperna är tyget av så kallad 10k*10k-klass, dvs. att tyget har en vattentäthet på 10 000 mm (EN ISO 811) och en ånggenomsläpplighet på 10 000 g/m2/24h (JIS L1099-2012, B1). Hållbara Action Ripstop har bra brott- och rivhållfasthet. Tyget klarade sig även väl i nötningstester. Värdet för nötningshärdighet med Martindale-testmetoden är över 150 000 varv.



Action Ripstop är ett polyestertyg med ett laminerat polyuretanmembran som andas. Tyget väger 260 g/m2. Tyget är tillgängligt direkt från Foxas lager, i certifierade varselfärgerna gult och orange.



Action Ripstop ingår i Foxas egen Action-kollektion som innefattar ett omfattande urval olika vattentäta tyger och tyger som andas. Bekanta dig närmare med Action-kollektionen på https://www.foxa.fi/tuotteet#category:6