Hoppa till huvudinnehåll

Foxas tyger kan även användas till arbetskläder för hundar

I Kardog-kollektionen hittar du arbetskläder för jakthundar, med allt från värmejackor till kepsar.

Kardog i Jämijärvi tillverkar arbetskläder för jakthundar. Kardogs kollektion med hundkläder innefattar många olika slags varselvästar, regn- och värmejackor samt overaller. Som mer speciella produkter bör vi kanske nämna kepsarna samt sovsäckarna där jakthundarna kan vila och värma sig under rasterna. Största delen av Kardogs kollektion tillverkas av Foxas tyger.

Kardog-företagaren Anne Kartaslammi-Viitaniemi berättar att arbetskläder för jakthundar ställer höga krav på tygerna:

- Tyget ska samtidigt vara hållbart och elastiskt och det är en ganska utmanande kombination. Dessutom måste arbetskläderna för jakthundar synas på långt håll och därför använder vi gärna varselfärger för dem.

Kardogs produkter testas på jakthundar och vid designen lyssnar företaget noggrant på jägarnas erfarenheter och önskemål.

- Vi testar nya modeller i minst ett år, under jaktbruk, innan vi tar med dem i kollektionen och börjar tillverka dem för försäljning. Vi utvecklar och ändrar materialen vid behov, beroende på den återkoppling vi får från dem som testar kläderna, säger Kartaslammi-Viitaniemi.

Jakthundar är Kardogs överlägset största kundgrupp. De flesta arbetskläderna som säljs är avsedda för taxar. Kollektionen innefattar ändå varselvästar och friluftskläder även för lättare bruk och för hundar av alla raser. Förutom standardmodellerna tillverkar Kardog även skräddarsydda produkter för sina kunder.