Hyppää pääsisältöön

Klinikka Barrier suojaa tartunnoilta

Foxan mallisto on täydentynyt uudella Klinikka Barrier kankaalla, jota voidaan käyttää hoitohenkilöstön suojavaatteissa. Klinikka Barrier soveltuu hyvin myös leikkaussalivaatetukseen, sillä se on testattu 13795-1 (Surgical clothing and drapes - Requirements and test methods - Part 1: Surgical drapes and gowns) standardin mukaan.



Kangas painaa 97g/m2 ja sen rakenne on 99% polysteriä +1% hiilikuitua. Klinikka Barrier on antistaattinen materiaali, jonka pintaresistanssi 10 8-9Ω (42% RH, 21°C). Kankaan viimeistys takaa erinomaisen veden- ja likaahylkivyyden. Materiaali on teollisuuspestävä ja se voidaan steriloida autoklaavissa. 



Alkuvaiheessa Klinikka Barrier on saatavissa varastosta heti-toimituksiin vaaleansinisenä. Värivalikoimaa täydennetään asiakastarpeiden mukaan. Erikoisvärejä voidaan toimittaa tilauspohjaisesti.



Korona-epidemia toi esiin suojamateriaalien huoltovarmuuden haavoittuvuuden. Kertakäyttöiset suojavaatteet loppuivat heti epidemian alkuvaiheessa. Uudelleenkäytettävät suojavaatteet turvaavat hoitohenkilöstön terveyden myös kriisitilanteissa. Pestävät suojamateriaalit vähentävät merkittävästi myös ympäristökuormitusta verrattuna kertakäyttötuotteisiin. Klinikka Barrierista valmistettuja suoja-asuja on käytössä usean maan sairaaloissa.