Hyppää pääsisältöön

Forssalaisen tekstiiliperinteen jatkaja Foxa Oy viettää kolminkertaista juhlavuotta

Vuosi 2019 on forssalaiselle Foxa Oy:lle kolminkertainen juhlavuosi. Yritys perustettiin hiihtoretkellä jo 30 vuotta sitten, ja se on ollut aktiivisesti toiminnassa 10 vuotta. Foxalaiset juhlistavat myös forssalaisen tekstiiliosaamisen grand old ladyn, tekstiili-DI Marjaana Naatulan 40-vuotista uraa tekstiilien parissa. Foxan juhlia vietetään yrityksen toimitiloissa Lepistönkadulla Forssassa perjantaina 23.8.2019. Vieraiksi on kutsuttu yhteistyökumppaneita vuosien varrelta. 



Yrittäjä Jukka Sipilä käynnisti kettumaisen ketterästi Foxan toiminnan, kun työvaatekankaita valmistava Finlayson Forssa Oy meni konkurssiin vuonna 2008. Kumppanikseen työvaatekankaiden kehittämiseen ja hankintaan Sipilä sai Marjaana Naatulan, jolla oli vankka kankaiden tuotekehitystausta. Yhtiön toiminnan aloittamiselle oli selkeä tarve, sillä Finlayson Forssa Oy:n konkurssi oli jättänyt asiakkaat melkoiseen pulaan.



Tilaisuus teki yrittäjän, ja hyvä yhteistyö asikkaiden kanssa on jatkunut menestyksekkäästi 10 vuoden ajan. Tälle hetkellä yritys työllistää yhteensä 11 foxalaista. Laajasta tuotevalikoimastaan ja nopeista toimituksistaan tunnetun Foxan varastossa on puoli miljoonaa metriä kangasta. Omassa tekstiililaboratoriossa tehtävä laatutestaus takaa, että asiakas saa juuri sellaista kangasta, jota on tilannut.



Foxan pääasialliset asiakkaat ovat työ-, armeija- ja ulkoiluvaatteita valmistavat yritykset sekä Suomessa että muualla Euroopassa. Kannattavasti kasvaneen yrityksen liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella yli viisi miljoonaa euroa.



Foxan tarina, näin kaikki sai alkunsa: https://www.foxa.fi/foxan-tarina